Site Logotype
skin care

Tips για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος

Τα γονίδια θα παίξουν και αυτά τον ρόλο τους στο πώς θα εξελιχθεί η υγεία και η εμφάνιση του δέρματός σας. Ωστόσο, εσείς θα παίξετε τον μεγαλύτερο. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τις γνώσεις που θα αποκτήσετε διαβάζοντας το άρθρο αυτό και εξασφαλίστε την υγεία και τη λάμψη του.

Γνωρίστε το δέρμα σας

Το πρώτο βήμα για την προστασία και τη σωστή περιποίηση του δέρματός σας είναι να το γνωρίσετε καλά. Έχετε, ωστόσο, υπόψη σας ότι ο τύπος της επιδερμίδας σας δεν μένει πάντα ίδιος, αλλά ανάλογα με την εποχή και το πέρασμα του χρόνου μπορεί να μεταβάλλεται.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αντιστοιχεί στο 12-16% του βάρους του και καλύπτει επιφάνεια περίπου 1,8 τ.μ. στον άνδρα και 1,6 τ.μ. στη γυναίκα. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο (ή κυρίως δέρμα) και το υπόδερμα (ή υποδερμίδα) και ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς πραγματοποιεί πολλές και διαφορετικές λειτουργίες.

Βρείτε τον τύπο σας
Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες. Αν, λοιπόν, δεν μάθετε τον δικό σας, πώς θα μάθετε να τη φροντίζετε; Κάντε ένα απλό τεστ: Καθαρίστε και στεγνώστε το πρόσωπό σας και έπειτα με ένα κομμάτι ρυζόχαρτο πιέστε σε διαφορετικά σημεία του. Αν το χαρτί γεμίσει κηλίδες λιπαρότητας ή δεν κολλήσει πουθενά, τότε το δέρμα σας είναι λιπαρό ή ξηρό αντίστοιχα. Αν το χαρτί κολλήσει στην περιοχή του «Τ», τότε το δέρμα σας είναι μεικτό ή κανονικό.

Τα χαρακτηριστικά τους
Λιπαρό δέρμα: Κύρια γνωρίσματά του είναι οι ανοιχτοί πόροι και η υπερβολική έκκριση σμήγματος, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και έχει ατέλειες, όπως σπυράκια και μαύρα στίγματα.
Ξηρό δέρμα: Είναι λεπτό, ξεφλουδίζει συχνά και έχει άγρια υφή. Εμφανίζει κόκκινα σημάδια, έχει τάση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα και μετά τον καθαρισμό νιώθετε να σας τραβάει. Επιπλέον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας.
Αφυδατωμένο δέρμα: Αναγνωριστικό του στοιχείο η έλλειψη νερού, ωστόσο το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι απαραίτητα ξηρό (και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο). Ακόμη, έχει όψη μαραμένη και στην αφή είναι τραχύ.
Μεικτό δέρμα: Έχει τα χαρακτηριστικά του λιπαρού και του ξηρού δέρματος. Με άλλα λόγια, παρουσιάζει λιπαρότητα στο λεγόμενο «Τ» (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ξηρότητα στα μάγουλα.
Ευαίσθητο δέρμα: Είναι λεπτό, εύθραυστο, ευερέθιστο και αντιδρά σε πολλές ουσίες. Επίσης, εμφανίζει ξηρότητα και δημιουργεί ένα αίσθημα κνησμού. 
Κανονικό δέρμα:
 Είναι απαλό, ομοιόμορφο και χωρίς εμφανείς ατέλειες. Δείχνει ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας, και είναι αρκετά ανεκτικό.

Ενημέρωση
Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να συμβουλεύεστε τους ειδικούς, καθώς οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας είναι διαφορετικές, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν παθολογικές καταστάσεις εδώ στο Feliciamed η διάγνωση των αναγκών της κάθε επιδερμίδας γίνεται από το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας ώστε να υπάρξει αποτελεματικότητα στην θεραπεία που θα ακολουθήσει.

Κάντε το σωστά!
Αφού βρήκατε τον τύπο του δέρματός σας, τώρα είναι η ώρα να μάθετε πώς θα το περιποιείστε σωστά.

Ξηρό: Καλό είναι να αποφεύγετε την επανειλημμένη χρήση νερού, να χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα καθαρισμού πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά αντί για σαπούνι και η λοσιόν σας να μην περιέχει αλκοόλ. Απλώνετε ενυδατική κρέμα με πλούσιους θρεπτικούς παράγοντες και λιπίδια, που αποκαθιστούν τον επιδερμικό φραγμό, και 1-2 φορές την εβδομάδα κάνετε μάσκα προσώπου.

Μεικτό: Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες και στη συνέχεια μια τονωτική λοσιόν στη ζώνη «Τ». Απαραίτητη είναι η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας για μεικτές και κανονικές επιδερμίδες.

Λιπαρό: Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας μέχρι δύο φορές την ημέρα με ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι και χλιαρό νερό. Έπειτα, χρησιμοποιείτε μια τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα και προτιμάτε κρέμες λεπτόρρευστες ή σε μορφή τζελ. Επίσης, κάνοντας απολέπιση μία-δύο φορές την εβδομάδα, απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα.

Κανονικό: Απαραίτητος ο καθαρισμός με σαπούνι όξινο, πλούσιο σε βιταμίνες, και μια απαλή ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ. Επίσης, επιθυμητή είναι η εφαρμογή μία φορά την εβδομάδα ενός scrub και μιας μάσκας ενυδάτωσης με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Ευαίσθητο: Αποφεύγετε τα δραστικά συστατικά, όπως το σαπούνι και το οινόπνευμα, και χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν ανακουφιστικά συστατικά, όπως αλόη, βρόμη, χαμομήλι, ιαματικό νερό. Μετά το πλύσιμο εφαρμόζετε προϊόντα χωρίς άρωμα, χρώμα ή οινόπνευμα, σε μορφή ημίρρευστων κρεμών ή τζελ, με συστατικά που έχουν αντιφλογιστική και μαλακτική δράση.

Αφυδατωμένο: Ενυδατώνετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και αρκετό νερό. Αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια και χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας με πίλινγκ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει.

Και κάτι χρήσιμο για το τέλος…75% είναι το ιδανικό ποσοστό περιεκτικότητας του δέρματος σε κολλαγόνο για να παραμένει υγιές, σφριγηλό και νεανικό, σύμφωνα με τους ειδικούς εμπιστευθείτε μας εδώ στο FELICIAMED κάνοντας μία επίσκεψη στον χώρο μας  ώστε να μάθετε ακριβώς τις ανάγκες της επιδερμίδα σας! #skincarecoach 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

  • ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ      50€
  • ΘΕΠΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ      50€
  • ΧΗΜΙΚΑ PEELINGS       60€
  • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ       60€
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΑΜΨΗΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ  C      40€
  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ       50€
  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ     50€
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ       40€
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ + ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ  PRX    80€

Θα μας βρείτε Ραβινέ 22, Κολωνάκι.

Share