Site Logotype
hair removal laser

4 Μύθοι και 5 Αλήθειες γύρω από το Laser Αποτρίχωσης

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το θέμα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και της εξάλειψης της, κάτι που απασχολεί κυρίως κάθε γυναίκα αλλά και άνδρες. Αφού μας βασανίζουν, γιατί να μην τις ξεφορτωθούμε μία για πάντα; Η αποτρίχωση με laser είναι η μία και ίσως η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυίας

 Είναι επικίνδυνη η έκθεση στα laser αποτρίχωσης ?     ΜΥΘΟΣ

Τα μηχάνηματα τεχνολογίας LASER  λειτουργουν σε μήκος κύματος όπως είναι αυτό του ορατού φωτός και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος όπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αυτό δίνει και την ιδιότητα στο φώς να στοχεύει την τρίχα. Για την αποτρίχωση χρησιμοποιούνται συνήθως LASER Αλεξανδρίτη, Διοδικά και NdYAG. Η  laser αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής και  εντελώς ακίνδυνη  για τον οργανισμό όταν εφαρμόζεται  από εξειδικευμένο χειριστή, όπως εδώ στο Feliciamed . Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο θύλακο της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό καθώς δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα.Τα laser αποτρίχωσης  δεν έχουν καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός). Το μόνο όργανο του σώματος στο οποίο πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στη δράση του laser, είναι τα μάτια και για αυτό γίνεται με την χρήση ειδικών γυαλιών προστασίας κατα την διαρκεια της θεραπειας. .

 Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος;    ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε   οποιαδήποτεπεριοχή υπάρχει ανεπιθύμιτη τριχοφυΐα, σε άνδρες και γυναίκες .Η laser αποτρίχωση γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους και οι πιο συνηθισμενες περιοχες ειναι:

  • Πρόσωπο (άνω χείλος, παρειές, πηγούνι, ζυγωματικά, φαβορίτες,)
  • Χέρια  (βραχίονες, αντιβράχια)
  • Μασχάλες
  • Μπικίνι
  • Πόδια (κνήμες, μηροί)

Άλλες συχνες περιοχές σε άνδρες είναι ο λαιμός, αυτιά, τα μάγουλα, το στήθος, η πλάτη, κοιλιά, γλουτοί κλπ.

Υπάρχουν σημεία στα οποία η τριχοφυΐα δεν εξαλείφεται τελείως;       ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι μασχάλες, τα πόδια  χέρια και το μπικίνι είναι περιοχές στις οποίες τα αποτελέσματα  είναι εντυπωσιακά και υπάρχει ριζική εξάλειψη της τριχοφυΐας σε συντομο χρονικό διάστημα . Σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου όπως τις παρειές, τις φαβορίτες, το πηγούνι και ο λαιμός οι τρίχες μπορεί να επιμείνουν λίγο περισσότερο, σε σχέση με άλλες περιοχές και ίσως χρειαστεί πιο παρατεταμένο διάστημα για να επέλθει οριστική αποτρίχωση, δεδομένου οτι δεν υποβόσκει κάποιο ορμονικό πρόβλημα.

Το σύνολο των συνεδριών που χρειάζονται είναι πάντα 6;     ΜΥΘΟΣ

Τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης είναι μόνιμα και εντυπωσιακά και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μέθοδο αποτρίχωσης. Η laser αποτρίχωση οδηγεί από την πρώτη κιόλας συνεδρία σε δραστική μείωση της τριχοφυΐας και οι τρίχες γίνονται πιο απαλές, ανοιχτόχρωμες και μαλακές. Είναι η μοναδική μέθοδος που αφήνει την επιδερμίδα λεία και βελούδινη απαλλαγμένη από τρίχες, ερεθισμούς και σπυράκια.Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και από το είδος του laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιείται , το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας, το χρώμα του δέρματος, και την ένταση του laser από τον επιβλέποντα χειριστή. Επίσης το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται το laser, καθώς και από την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών στον ασθενή.

Είναι Ανώδυνη η θεραπεία;     ΑΛΗΘΕΙΑ

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και ευκολα ανεχτή σχεδόν σε όλους τους ασθενείς που κάνουν θεραπεία με λέιζερ αποτρίχωση. Σε άτομα όμως που έχουν  υπερευαισθησία στον πόνο σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές, όπως είναι το μπικίνι, μπορει να γινει  χρήση αναισθητικής κρέμας πριν από τη θεραπεία με λέιζερ.

Η έκθεση στο laser αποτρίχωσης γίνεται από όλους?   ΜΥΘΟΣ

Πριν ξεκινήσουμε αυτή την θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχοφυίας είναι απαραίτητη η λήψη ιατρικού ιστορικού διότι σε κάποιες περιπτώσεις αποφεύγουμε την χρήση του μηχανήματος, όπως:

– Εγκυμοσύνη

– Λήψη φαρμάκων π.χ. ισoτρετινoΐνη, συστηματικά ή τοπικά

– Ιστορικό χηλοειδών

– Φωτοευαισθησία

Οι περιοχές που γίνεται αποτρίχωση δεν πρέπει να εκτεθούν στον ήλιο;  ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά τη θεραπεία με laser αποτρίχωσης συστήνεται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για μερικές μέρες. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής κρέμας στα σημεία του δέρματος που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Η χρήση Λέιζερ έχει παρενέργειες;    ΑΛΗΘΕΙΑ

Η  laser αποτρίχωση αποτελεί μία αποδεδειγμένα ασφαλή μέθοδο που εφαρμόζεται για δεκαετίες και ειναι εξαιρετικά ασφαλής. Ειναι σπάνιο να προκληθούν ανεπιθύμητες από το λέιζερ όταν γίνεται από την επίβλεψη έμπειρου χειριστή. Στις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκύψουν συγκαταλέγονται δυσχρωμιες του δερματος οπως  : υποχρωμίες και οι υπερχρωμίες που στην πλειονότητα των περιπτώσεων υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.

Το δέρμα μετά την εφαρμογή του laser είναι όπως ήταν πριν;  ΜΥΘΟΣ

Μετά τη laser αποτρίχωση μπορεί να εμφανιστεί στο δέρμα ένας μικρός ερεθισμός, ένα ελαφρύ κοκκίνισμα που υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Για αυτό το λόγο, μετά τη θεραπεία, συστήνεται η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και δίνονται πάντα κατά περίπτωση οι ανάλογες οδηγίες από την αισθητικό σας.

Share